
Recept: Linzensalade met gebakken makreel
Met deze heerlijke linzensalade doe jij je darmen een groot plezier! Rijk aan vezels waar je darmbeestjes happy van worden en vol met eiwitten, vitaminen en mineralen. Deze stoffen heeft je lichaam nodig om optimaal te kunnen functioneren. Natuurlijk mag de vette vis niet ontbreken voor de benodigde vetzuren. Kortom, een lekker én gezond maaltje. Eet smakelijk!
Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram gedroogde linzen
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 bouillonblokje (of ½ liter zelfgemaakte bouillon)
½ citroen, uitgeperst
1 theelepel mosterd
3 eetlepels extra vierge olijfolie
2 bosuitjes, in ringetjes
Een bosje verse peterselie
200 gram (jonge) spinazie
2 makreelfilets met vel
Bereiding van de linzensalade
- Kook de linzen in ruim water met het bouillonblokje in ongeveer 30 minuten gaar.
- Maak van de citroen, mosterd en olijfolie een dressing. Voeg daarna de bosuitjes toe.
- Meng de dressing met de gekookte linzen en de spinazie.
- Bak de makreelfilets in olijfolie. Eerst op de kant met het vel.
- Breng de filets op smaak met peper, zout en de verse peterselie.
- Serveer de makreelfilet op de linzensalade.
Probeer ook eens mindful te eten.