
Recept – Aardappel-bloemkool curry
In de artikelen ‘Soepele gewrichten door gezondheid van mond tot kont’ en ‘Soepele gewrichten – Deel 2’ heb ik uitgebreid uitgelegd hoe de bacteriën in en op je lichaam van invloed kunnen zijn op je gewrichten. Je kunt hierin ook teruglezen dat met name basische voedingsmiddelen kunnen helpen bij gewrichtsproblemen.
Onderstaand recept bevat hoofdzakelijk basische voedingsmiddelen. De aanvulling met ontstekingsremmende kruiden, zoals curcuma, en goede vetten uit kokosmelk helpen om zowel de gewrichten als de darmwerking te ondersteunen.
Aardappel-bloemkool curry
Ingrediënten
1 bloemkool, in roosjes gesneden
3 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel van een currymengsel naar keuze (bijvoorbeeld met curcuma, gember en komijn)
1 blik kokosmelk
Verse koriander om te garneren
Peper, zout en olijfolie
Bereiding
- Neem een hapjespan en verhit hierin de olijfolie met de knoflook.
- Bak de uien tot deze glazig worden en voeg daarna het currymengsel toe. Bak even mee tot je de geur goed ruikt.
- Doe nu de groenten in de pan en bak om.
- Voeg het blik kokosmelk toe met eventueel wat water en draai het vuur laag.
- Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 25 minuten garen.
- Serveer met de verse koriander.