
Dit is waarom ik een boek schrijf
‘Waarom ben je een boek aan het schrijven?’
Het is een vraag die ik met enige regelmaat krijg. Niet omdat de vraagsteller het complete onzin vindt dat ik een boek aan het schrijven ben, maar waarom ik het aan het doen ben is toch fascinerend.
Daarom hier het antwoord op de grote vraag: Waarom doe je dit eigenlijk?
Waarom ik een boek schrijf
Ik heb inmiddels enige tijd een complementaire praktijk gespecialiseerd in darmgezondheid. De mensen die bij mij komen, hebben vaak al vele artsen en behandelaars gezien. Het kan gaan om volwassenen, maar ook om kinderen. Iedere keer als ik met een cliënt spreek, zegt hij of zij op een bepaald moment iets als:
- Sinds mijn kindertijd heb ik al last van mijn darmen.
- Zo lang als ik me kan herinneren heb ik moeite met mijn stoelgang.
- Ik was als kind al veel ziek. Verkouden, keelontsteking.
- Het begon allemaal met een voedselallergie (of voedselintolerantie).
- Toen ik jong was….. (Ik denk dat je snapt wat ik bedoel)
Steevast blijkt er in de kindertijd al iets gebeurd te zijn waardoor de darmen uit balans zijn geraakt. Als die balans zich om welke reden dan ook niet goed kan herstellen, dan leidt dit op een gegeven moment tot gezondheidsklachten. Dat zou ik graag willen voorkomen. Want het is misschien cliché, maar voorkomen is echt beter dan genezen.
En dat is dus de reden dat ik een boek aan het schrijven ben. Om te voorkomen dat de kindjes van nu, over 20 jaar bij mij in de praktijk zitten. Tijdens de zwangerschap en de eerste twee levensjaren van je kind, oftewel de eerste 1000 dagen van het leven, kun je zo ontzettend veel doen om een goede basis te leggen voor een gezond leven! Dat wil ik je leren, hoe jij je kindje de beste start geeft (en dat betekent niet dat de beste start altijd perfect is).
”Ik wil voorkomen dat de kindjes van nu, over 20 jaar bij mij in de praktijk zitten.
Een boek schrijven is heftig. Het is bloed, zweet, maar gelukkig nog geen tranen. Ik heb de jonge moeders van morgen in gedachte als ik aan het schrijven ben en ik put uit mijn eigen ervaringen gedurende de eerste 1000 dagen uit het leven van mijn eigen zoontje. Wil je meer weten over mijn boek? Kijk dan ook hier
Ik ben heel benieuwd naar jouw mening! Wat mag er volgens jou niet ontbreken in een boek over de eerste 1000 dagen? Of heb je zelf iets meegemaakt in deze periode dat je graag wilt delen?
Laat het me weten in de comments hieronder of op mijn facebookpagina