
Recept: Vrolijk gekleurde groentepannenkoeken
Kinderen zijn gek op de 3 P’s, patat, pizza en pannenkoeken. Tijd voor een gezonde variant op de klassieke pannenkoek, namelijk groentepannenkoeken. Maak de pannenkoeken gezellig samen met je (klein)kind. Je stimuleert dan op een leuke manier om gezond te eten en dat is belangrijk voor de gezondheid op latere leeftijd. De groentepannenkoeken zijn lactose- en glutenvrij. Daarnaast ondersteunen vezels in groente de groei van gunstige darmbacteriën.
De groentepannenkoeken zijn ook geschikt voor kinderen die volgens de Rapley methode leren eten. Voeg dan geen mais toe als je kindje net begint met het ontdekken van eten.
Ingrediënten voor de groentepannenkoeken
150 gram boekweitmeel
2 eieren
150 ml plantaardige ongezoete melk of water
Voor de topping
1 courgette in dunne linten gesneden
2 wortels, geraspt of in plakjes gesneden
½ bakje champignons, in plakjes gesneden
Een blikje mais of de korrels van een gekookte maiskolf
Bereiding van de groentepannenkoeken
- Snijd (samen met je kind) alle groenten.
- Meng met een garde het meel, de eieren en de plantaardige melk tot een glad en luchtig beslag.
- Voeg de mais toe aan het beslag.
- Bak de pannenkoeken op laag vuur in olie en laat je (klein)kind de topping toevoegen.
- Bak de andere kant van de pannenkoeken op een laag vuur tot de groenten gaar zijn.
Eet smakelijk!