Consult

De praktijk

Binnen praktijk staan darmproblemen en darmgerelateerde problemen centraal. Ondanks dat ik jou als persoon centraal stel en niet je gezondheidsklachten, wil ik je toch een beeld geven van de klachten waarmee je bij mij terecht kunt. Je kunt denken aan: (chronische) buikpijn, ontlastingsproblemen (obstipatie of diarree), prikkelbare darm syndroom, inflammatoire darmziekten (ziekte van Crohn en colitis ulcerosa), eczeem, voedselovergevoeligheden, diabetes type 2, hoge bloeddruk, hoofdpijn/migraine, moeheid, gewrichtsklachten, verminderde weerstand (chronische verkoudheid), stress, ADHD en neerslachtige gevoelens. Van al deze klachten is door middel van wetenschappelijke studies een relatie met de darm aangetoond. Staat je klacht er niet bij? Dan kun je vrijblijvend contact met mij opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De praktijk bevindt zich in Utrecht en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Werkwijze

Het eerste consult duurt 60-90 minuten. Tijdens dit gesprek zullen we uitgebreid je gezondheid bespreken. Ook kijken we naar de behandelmogelijkheden waar jij je goed bij voelt.

Op deze manier kan ik de behandeling goed aansluiten op je persoonlijke situatie. Soms is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Bijvoorbeeld een ontlastingsonderzoek, bloedonderzoek (door middel van een vingerprik), urine – of speekselonderzoek.

 

Na het eerste consult maak ik een behandelplan met een uitgebreide toelichting. De behandeling bestaat in ieder geval uit een persoonlijk voedingsadvies.

Mocht je daarna nog vragen hebben, dan kun je deze natuurlijk stellen via de mail, WhatsApp of telefonisch. Tijdens de behandeling zal ik je persoonlijk begeleiden en ben ik beschikbaar voor vragen. Een vervolgafspraak vindt meestal plaats na 4-8 weken.

Therapieën

Een behandeling kan uit verschillende therapieën samengesteld worden en is afhankelijk van waar jij je prettig bij voelt. Ik maak gebruik van de volgende therapieën: Voedingstherapie, fytotherapie (kruidengeneeskunde), orthomoleculaire therapie (voedingssupplementen), gesprekstherapie, massage, ademhalingsoefeningen en aromatherapie.

 

 

De behandeling zal uiteraard plaatsvinden op een zodanige wijze dat deze geen nadelige invloed heeft op een eventuele reguliere behandeling of waarbij, na jouw goedkeuring, samengewerkt wordt met de behandelend arts.

Tarieven en vergoeding

Het eerste consult (60-90 minuten) en de uitwerking van je persoonlijke behandelplan kost 115 euro.

Vervolgconsulten duren meestal 30 tot 60 minuten en vinden gemiddeld iedere 4 – 8 weken plaats (afhankelijk van de aard van de klacht). De kosten voor een vervolgconsult van 30 minuten zijn 45 euro en voor een consult van 60 minuten betaal je 80 euro. Consulten worden bij een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken hoe het precies zit voor jouw verzekering, of kijk op Zorgwijzer.

 

Genoemde prijzen zijn exclusief eventuele aanvullende onderzoeken (zoals ontlastingsonderzoek of bloedonderzoek) en voedingssupplementen, maar inclusief het uitwerken van een uitgebreid behandelplan en persoonlijke begeleiding gedurende de behandeling.

Gratis kennismaken

Twijfel je nog? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek met me aan! Tijdens dit gesprek kun je vragen stellen over mijn werkwijze en kijken we of ik iets voor je kan betekenen. Ik beantwoord graag je vragen. Vul het contactformulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op. Of bel me op telefoonnummer +31 6 54 92 30 27.

consult

Afspraak maken

Wil je geen vrij nemen van je werk? Het is mogelijk om een afspraak te maken in het weekend of in de avond. Je kunt een afspraak met mij maken door het contactformulier in te vullen. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op. Je kunt me ook bellen op telefoonnummer +31 6 54 92 30 27.

 

De wachttijd bedraagt op dit moment ongeveer 4 weken.