Over mij

Cindy de Waard – Natuurgeneeskundige en farmaceutisch wetenschapper

Van harte welkom op dé plek waar jouw gezonde darmen centraal staan. Mijn naam is Cindy de Waard en ik ben natuurgeneeskundige en farmaceutisch wetenschapper. Nadat ik mij enkele jaren bezig heb gehouden met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van darmgezondheid en kruidengeneeskunde, richt ik mij nu op gezondheidsvoorlichting en het behandelen van mensen met darmgerelateerde klachten. Omdat ik zowel een 6-jarige opleiding tot natuurgeneeskundige, als een universitaire opleiding tot wetenschapper gevolgd heb, ben ik in staat om de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe te passen in mijn werkzaamheden als therapeut, schrijver en docent. Het mooie is dat wetenschappers op dit moment bewijzen vinden voor gedachten en werkwijzen die al jarenlang in de natuurgeneeskunde gebruikt worden. Wat ik echter belangrijk vind is om de mens als geheel niet uit het oog te verliezen. Ik heb een holistische visie die ik onderbouw met wetenschappelijk onderzoek. Zo kan ik jou het beste uit twee werelden geven.

 

Mijn missie

Mijn doel is om je bewuster te maken van het belang van gezonde darmen. Als je darmen uit balans zijn, zorgt dat namelijk niet alleen voor darmklachten zoals buikpijn of problemen met de stoelgang. Veel chronische ziekten zijn in verband te brengen met een verstoorde darmwerking. Je kunt hierbij denken aan hoofdpijn/migraine, moeheid, eczeem, diabetes type 2, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten, stress en neerslachtige gevoelens. Op deze website vind je informatie over het verband tussen een gezonde darm en een goede gezondheid. Daarnaast wil ik het zo praktisch mogelijk voor je maken, want met alleen informatie ga jij je niet beter voelen. Daarom probeer ik wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar tips die je kunt toepassen in je dagelijkse leven.

 

Neem contact met me op

Uiteraard ben ik ook benieuwd naar jouw ervaringen en tips om je darmen gezond te houden en je fit te voelen. Wil je die met mij (en anderen) delen? Laat dan een bericht achter op Facebook! Als je op zoek bent naar persoonlijke begeleiding om van je lichamelijke klachten af te komen, dan nodig ik je uit om een afspraak te maken in mijn praktijk. We kunnen dan uitgebreid kijken naar wat jij nodig hebt om je beter te gaan voelen.

 

Voor nu wens ik je veel leesplezier en hopelijk kan ik een bijdrage leveren aan jouw gezonde darmen!